"Triggermaten kostförståelse för minskat sötsug" av Susanne Törnqvist

I lager.

279 kr

Vi vet ju alla egentligen vad som är bra mat och vad som inte är det, i alla fall i stora drag. Att socker och vetemjöl inte är det allra bästa för oss känner vi väl till men hur kommer det sig att vi ändå fortsätter att äta det? 

För handen på hjärtat – hade inte den maten triggat ett sug i oss hade det inte varit svårt att låta bli den. Just sötsug och mat som triggar suget är för de allra flesta anledningen till att vi inte lyckas med kostförändringar. 

Att komma till rätta med sötsug är en oerhört viktig pusselbit i att förstå sin hälsa. När vi inte längre har ett sug som sätter käppar i hjulet för oss blir de kostförändringar vi vill göra betydligt lättare.

I den här boken får du inga tips i stil med drick ett glas vatten eller borsta tänderna. Istället får du förklaringen till varför suget har uppstått och vad du kan göra åt det. Att lära sig hantera sitt sötsug handlar inte om att stå ut, utan om att balansera kroppen så att suget  inte uppstår. Sötsug beror nämligen på en biokemisk obalans.

Den  här boken handlar inte om någon ny diet och ingen quick fix utlovas. Det här är en bok för dig som vill göra en livsstilsförändring på ett hållbart sätt utan att gissa dig fram.

Det här är Susanne Törnqvists tredje bok på temat kostförståelse, det vill säga förståelse för hur maten påverkar oss fysiskt och psykiskt. Hennes första bok Stressmaten – kostförståelse för mindre stress kom ut 2022, och den andra, Deppmaten – kostförståelse för psykisk hälsa, 2023.